Duurzame energie


Bespaar zelf op uw energierekening d.m.v. duurzame energie oplossingen | Loodgieters- en verwarmingsbedrijf Van Weverwijk BVDuurzame energie: bespaar zelf

Met het oog op het milieu en uw energierekening leveren wij ook moderne installaties waarmee u zelf gratis warmte en stroom kunt opwekken uit zonlicht en bodemwater. Wij leveren en installeren zonneboilers en warmte-pompsystemen, waarmee u zelf bespaart op uw energieverbruik.

Een zonneboilersysteem, bespaar met het solarsysteem van Bosch | Loodgieters- en verwarmingsbedrijf Van Weverwijk BVEen zonneboilersysteem

Dit systeem wat toepasbaar is in de bestaande bouw maakt gebruik van de warmte van de zon om het tapwater te verwarmen. Een zonneboiler wordt gekoppeld aan een combiketel voor het geval de zonnewarmte niet toereikend is. Via collectoren op het dak, welke al warmte opnemen bij geringe lichtval en vrieskou, wordt de warmte opgevangen. De zonnecollectoren zijn onderhoudsvrij en kunnen op vrijwel elk dak (hellend of plat) geïnstalleerd worden. Wij adviseren en installeren het solarsysteem van Bosch.

Een warmtepompsysteem

In onze omgeving is overal warmte aanwezig die niet bruikbaar is, doordat de temperatuur ervan te laag is. Bijvoorbeeld de ventilatielucht uit gebouwen, de aardbodem en de buitenlucht. Een warmtepomp kan het temperatuurniveau zodanig verhogen dat de warmte wel bruikbaar wordt voor ruimteverwarming of voor warm water. Er zijn diverse soorten warmtepompsystemen van een opzichzelfstaand systeem tot een combisysteem. Wij informeren u daarom graag over de keuze van een warmtepompsysteem in uw situatie.