Ventilatie


Ventilatie: voor een gezond leefklimaat

Het plaatsen van ventilatieroosters in de gevel of het raam veelal gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem is één van de meest toegepaste ventilatie-methode. Deze centrale afzuiging van bijvoorbeeld de keuken, het toilet en badkamer zijn in nieuwbouwwoningen vrijwel standaard aanwezig. Alleen met het oog op energiebesparing is er tegenwoordig meer vraag naar gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW) dan naar standaard mechanische ventilatie. Met warmteterugwinning kan de warmte uit de afgevoerde lucht worden gebruikt als voorverwarming van de aangevoerde buitenlucht voor ventilatie. Hierdoor wordt het warmteverlies door ventilatie aanzienlijk beperkt (rendement ± 95%). Het resultaat: een gezond leefklimaat in uw woning of bedrijfspand.

   Voor bijna elke situatie hebben wij een oplossing om een gezond leef- of werkklimaat te garanderen. Wij kunnen u van dienst zijn voor de volgende installaties en systemen:

  • Warmteterugwinning (WTW) installatie
  • Centrale afzuiginstallatie
  • Decentraal ventilatiesysteem
  • Badkamerventilatie of toiletventilatie
  • Dakventilatoren

Airconditioning

U bent op zoek naar de koelingmogelijkheden van airconditioning in uw woning of bedrijfspand? Wij adviseren, leveren en installeren ook airconditioners. Maak een afspraak en wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.